Майк Блумбърг плаща на “влиятели”, за да го накарат да изглежда готин

Един ден след като каукусите в Айова бяха най-вече съсипани от лошото внедряване на нова технология за преброяване на гласове, милиардерът Майк Блумбърг обяви, че ще удвои рекламния бюджет на президентската си кампания, за да се възползва от объркването.

Въпреки това, в допълнение към множеството от традиционни телевизионни, радио и онлайн реклами, насочени към избирателите за Супер вторник, рекламният бюджет на кампанията включва метод, познат на всеки друг стартъп с много пари и съмнителен бизнес модел: наемане на влиятелни лица, за да го направят изглежда готино.

Кампанията на Bloomberg стартира дискретно кампания в Tribe, „маркет за марково съдържание“, който свързва влиятелни лица в социалните медии с корпорации, които искат да популяризират сред своите последователи, представяйки влиятелни лица за създаване на материали, показващи защо обичат бившия кмет на Ню Йорк – срещу заплащане.

Кампанията на Bloomberg търси микро-влиятели – тези с 1 000 до 100 000 последователи в социалните медии – за създаване на оригинално съдържание, „което ни казва защо Майк Блумбърг е избираемият кандидат, който може да се издигне над битката, да работи по пътя, така че ВСИЧКИ американци чувствайте се чути и уважавани” срещу фиксирана такса от $150.

„Уморихте ли се от хаоса и борбите, които прикриват важните за нас въпроси?“ Под заглавието „текст We’d Love From You“ копието на кампанията казва на потенциалните поддръжници на Bloomberg да „Покажи+Кажи защо Майк е кандидатът, който може да промени страната ни към по-добро, посочете защо ВИЕ мислите, че той е страхотен кандидат, “, като помолите инфлуенсърите да “Покажи+Кажи защо Майк е човекът, който може да промени страната ни за добро, кажи защо ТИ мислиш, че той е страхотен кандидат.”

Tribe, която има мрежа от приблизително 70 000 амбициозни влиятелни лица, позволява на маркетолозите — в този случай президентски кампании — да изискват персонализиран материал от амбициозни влиятелни лица, които генерират персонализирани социални в рамките на границите на марката за представяне. Да предположим, че марката приема съдържанието, инфлуенсърът получава компенсация в замяна на способността на марката да лицензира съдържанието и да го публикува в своите социални канали – или, ако кампанията предпочита, влиятелните лица публикуват #sponcon в своите емисии, позволявайки на марката да достигнете до последователи, които иначе може да не получи.

The Daily Beast анализира публикацията на кампанията, приканвайки създателите да „бъдете честни, страстни и да бъдете себе си!“ и посочва защо инфлуенсърът вярва, че „имаме нужда от промяна в правителството“.

За да участват, влиятелните лица трябва да са жители на САЩ и да се въздържат от използване на ругатни, нюанси или „откровено неблагоприятно съдържание“, за да участват.

Под секция „За нас“ публикацията гласи: „Майк Блумбърг е дете от средната класа, което си е работило през колежа“, описвайки Блумбърг като „самосъздал се бизнесмен, доказан поддръжник на прогресивни идеи и може да свърши нещата ” Неговата работа върху насилието с оръжие, разработването на икономика с чиста енергия и „навършването на 21 от 24-те състезания в Камарата, които подкрепи през 2018 г.“, също е подчертана в статията.

Екипът на Bloomberg отказа да коментира публикацията на Tribe, а Tribe не отговори на имейл с въпрос дали е работил с други политически кампании.

Инициативата за съдържание на Bloomberg изглежда се фокусира върху събирането на съдържание, което кампанията може да сподели, като ефективно създава библиотека с изображения от добре изработени, „органично“ изглеждащи неподвижни снимки и филми, създадени специално за кампанията. Скромната цена на публикация от $150 също прави инвестицията достъпна. Някои влиятелни лица може да таксуват пет или дори шест цифри за бизнес кампания и това е преди да помислите за акаунти на знаменитости, които могат да генерират достатъчно пари за всяка публикация, за да накарат дори милиардер Bloomberg да се изчерви.

Стратегията е уникална. Никой друг високопоставен кандидат, с когото се е свързал The Daily Beast, заяви, че техните кампании някога са плащали на влиятелни лица, за да създават съдържание или да публикуват такова съдържание в техните канали в замяна на пари.

Въпреки това, идеята, че един от най-богатите хора в света плаща на микроинфлуенсъри в замяна на истински одобрения в Instagram, рискува да предизвика атмосфера на фестивала на Монти Бърнс на филм.

Назначаването на Блумбърг също така избягва някои от по-малко хилядолетните части от неговото три мандата на кметство, като например дългогодишната му подкрепа за програмата на Нюйоркската полиция за „стоп и изтърсване“, която непропорционално беше насочена към чернокожите и латиноамериканските мъже и неуспешната му война срещу големи меки напитки.

Споделете това :

Последни публикации

Категории