Бившият комисар на полицията в Ню Йорк Рей Кели подкрепя Майк Блумбърг.

18 октомври, щаб на кампанията – Рей Кели, бивш комисар на нюйоркската полиция, подкрепя Майк Блумбърг за кмет на Ню Йорк. Комисар Кели изрази подкрепата си за кампанията тази сутрин в щаба на кампанията.

Комисар Кели заяви: “Майк Блумбърг има всичко необходимо, за да възстанови Ню Йорк”. “Икономиката е най-важният въпрос в тази надпревара и няма съмнение, че Ню Йорк се нуждае от Майк Блумбърг, за да избегне финансова катастрофа. Градът няма да разполага с ресурсите да поддържа полицейското си управление и да му осигури необходимите инструменти, за да ни пази в безопасност, ако не възстановим Ню Йорк и икономиката си. Майк е най-подходящият кандидат за управлението на Ню Йорк заради изключителните му бизнес и управленски умения.”

Несравним опит в областта на правоприлагането”, отбеляза Блумбърг. “Той се издигна в редиците на нюйоркската полиция, като успяваше във всяка една от тях и винаги демонстрираше честност и почтеност. Той беше далновиден полицейски комисар, който добре познаваше кварталите на нашия град. Разнообразният му опит му позволи да професионализира полицията в Хаити и да се превърне в световен борец с престъпността. Не е изненада, че нашето правителство му повери подобряването на сигурността на летищата. Той е истински обществен служител и за мен е чест да получа неговата подкрепа”.

Рей Кели е работил в полицейското управление на Ню Йорк в продължение на 31 години, като е заемал 25 различни длъжности. По време на мандата си като комисар, продължил от 1992 до 1994 г., г-н Кели ръководи спешното реагиране и успешното разследване на атентата в Световния търговски център през 1993 г. в сътрудничество с федералните власти. Той има основна заслуга за въвеждането на програма за полицейска работа в общността в Ню Йорк.

През 1994 г. г-н Кели става ръководител на Международните полицейски наблюдатели и отговаря за реформирането на полицията в Хаити. От 1996 г. до 1998 г. г-н Кели работи като заместник-министър на финансите на САЩ по въпросите на правоприлагането. Той контролира Митническата служба на САЩ, Мрежата за борба с финансовите престъпления на Сикрет сървис на САЩ. От 1996 г. до 2000 г. г-н Кели е вицепрезидент за Северна и Южна Америка на Интерпол, световната полицейска организация. От 1998 г. до 2001 г. г-н Кели е комисар на Митническата служба на САЩ, като командва 20 000 служители на агенцията. Той преразглежда процесите на обучение, контрол на интегритета и разследване в Митническата служба. Наскоро беше назначен за председател на Атлетическата комисия на щата Ню Йорк. Назначен е в национален работен комитет за подобряване на сигурността на летищата след атентатите от 11 септември. В “Беър Стърнс” отговаря за глобалната сигурност.

Г-н Кели, ветеран от войната във Виетнам, се пенсионира от резерва на морската пехота като полковник след 30 години служба. Завършил е Манхатън Колидж с бакалавърска степен, Юридическия факултет на университета “Сейнт Джон” с магистърска степен по право в Училището по управление “Кенеди” на Харвардския университет.

Споделете това :

Последни публикации

Категории