Изборни реформи, предложени от Майк Блумбърг

“Избирателите в Ню Йорк заслужават по-достъпна политическа система, която да създава по-отговорни и отзивчиви избрани представители”, заяви Блумбърг. “Можем да създадем нов политически климат в този град, като разширим обхвата на нашата система за гласуване до всички кандидати, която да стимулира по-широк политически дискурс и участието на политическите малцинства. Твърди се, че войната е твърде важна, за да бъде оставена изцяло в ръцете на генералите. Според мен демокрацията е твърде важна, за да бъде оставена на политиците. Позволете на посетителите да влязат.”

Цялата стратегия е изложена по-долу:

Улеснете регистрацията за гласуване

 • Използвайте интернет, за да търсите информация за регистрацията на избирателите: Колкото по-лесно е да се регистрирате, толкова по-голям е броят на хората, които ще участват. Трябва да си сътрудничим с щатския законодателен орган, за да променим съществуващите правила, за да улесним регистрацията и да използваме нови, сигурни технологии.

Процесът на подаване на петиции трябва да бъде реформиран

 • Всеки, който е регистриран гласоподавател, има право да внася петиции: Повечето кандидати са принудени да разчитат на политическите клубове и партийните служители да разпространяват петиции сред регистрираните избиратели на тяхната партия. Съгласно настоящия ни изборен закон само нотариуси, общественици, комисари по делата и регистрирани членове на политическата партия на кандидата могат да събират подписи за даден кандидат.
 • Всеки регистриран гласоподавател в Ню Йорк трябва да разпространи петицията на всеки кандидат до всеки друг гласоподавател. В резултат на това, ако значителен брой хора намират даден кандидат за привлекателен, всеки, независимо от политическата си принадлежност, има възможност да гласува за него.

Реформа на първичното гласуване

 • Изборите трябва да се провеждат без оглед на политическата принадлежност: Администриране на градовете в нашата страна. Ето защо кметовете на повечето големи градове, като Чикаго, Лос Анджелис, Сиатъл и Бостън, се избират без оглед на партийната принадлежност и ние трябва да направим същото. Не бива да позволяваме на малка част от първичните гласоподаватели да влияят върху резултата от изборите. При непартийните избори всеки кандидат е включен в една и съща бюлетина и ако никой от тях не получи мнозинство, двамата най-добри кандидати се състезават на втори тур месец по-късно.
 • Датите трябва да бъдат променени: Датите на първичните и вторите избори се определят от началото на учебната година, религиозните празници и законовите ваканции. Непартийните първични избори трябва да се преместят през октомври. Ако никой от кандидатите не спечели мнозинство от гласовете, вторият тур на изборите между първите двама, класирали се на първо място, ще се проведе един месец по-късно в деня на изборите. Представете аргументите им пред избирателите.

Гарантират, че гласуването е справедливо и точно и че гласовете са преброени

 • Машините за гласуване трябва да бъдат актуализирани: Нашите машини за гласуване трябва да бъдат актуализирани. Трябва да премахнем старите, остарели и ненадеждни устройства за гласуване, които често се повреждат, когато избирателите се явяват пред урните. Преди следващите избори за градски съвет след две години, когато почти сигурно ще се сблъскаме с още едно голямо поле от кандидати, трябва да инсталираме модерна технология за гласуване и да направим други необходими подобрения. В резултат на преразпределението на районите помощта за избирателите на изборите през 2003 г. ще бъде значително по-важна. Инсталирайте скромен компютър със сензорен екран, който да изброява всички местни кандидати по име и без партийна принадлежност. Това би премахнало опашките пред избирателните секции и би позволило 24-часово гласуване, като по този начин всеки би имал адекватна възможност да упражни правото си на глас. Бихме намалили вероятността от грешки в процеса на преброяване на гласовете, като използваме компютърно гласуване, което е податливо на множество механични и човешки грешки.
 • Да улесним получаването на отсъстващи бюлетини: За обикновения избирател съществуващият механизъм за получаване на задочна бюлетина е сложен и отнема много време. Отсъстващи бюлетини за участие в изборния процес. Бордът трябва да направи формулярите за задочно гласуване достъпни онлайн, за да могат избирателите да ги изтеглят и върнат след попълването им.
 • Да се улесни гласуването: Сътрудничете си с щата Ню Йорк, за да осигурите достатъчен брой квалифицирани избирателни служители и преводачи от чужди езици и материали.
  Позволете на повече независими и членове на трети партии да работят като изборни служители.
  Законодателството на щата за изборите трябва да бъде променено, за да се съобрази с нарасналата нужда от изборни наблюдатели в Ню Йорк. Съгласно съществуващото законодателство само лидерите на районите на републиканците и демократите могат да избират анкетьори, а избраните са изключени предимно от тези две партии. Ако всички места не са запълнени – какъвто е случаят в момента – Избирателният борд може да избере само регистрирани демократи и републиканци. В Ню Йорк почти 800 000 регистрирани гласоподаватели биха могли да работят като инспектори на избирателните секции, но са изключени от процеса от началото до края. Трябва да променим щатския избирателен закон, за да позволим на независими и членове на трети партии да работят като анкетьори. Това би било от полза за Избирателния борд, който трудно намира наблюдатели на изборите.

Споделете това :

Последни публикации

Категории