Майк печели с огромна преднина първичните избори на републиканците и обещава да изведе града напред.

Щаб на кампанията, 26 септември – Снощи Майк Блумбърг бързо си осигури номинацията на Републиканската партия за кмет на Ню Йорк в съотношение повече от 2 към 1. Майк получи 44 320 гласа, или 72% от гласовете, от общо 61 506 гласували (към 11:00 ч. на 26 септември).

Майк е гласувал по-рано през деня на своето място за гласуване в 58-и избирателен район. По-късно същата вечер Майк организира малко тържество за екипа си и близки приятели в офисите на кампанията.

“Основният въпрос, пред който са изправени избирателите на 6 ноември, ще бъде следният: Кой има знанията, опита и постиженията, за да се справи с огромната работа по възстановяването и тласкането на нашия град напред?” попита Майк по време на речта си. По-нататък Майк заяви: “За да демонстрирам, че той е този човек”: “През предходните 20 години създадох компания, в която в момента работят 8000 души. Установявал съм цели, вземал съм трудни решения, спазвал съм срокове и съм изпълнявал обещания. Успехът на моята компания е изграден върху основата на това да си свърша работата. Това са качествата, необходими за преодоляване на настоящите проблеми, които включват огромни реконструкции и западаща икономика. “Тези трудни обстоятелства ме подготвиха от предишния ми опит”.

По време на кампанията си Майк се фокусира върху увеличаването на икономическото развитие, образованието, обществената безопасност, транспорта и жилищното строителство. По шест отделни теми той публикува подробни планове.

По-долу е представен текстът на планираните изказвания:

Бих искал да изразя благодарността си към хората за гласуваното ми днес доверие, особено в светлината на ужасната трагедия, която наскоро сполетя нашия великолепен град. И искам да благодаря на кмета – и на губернатора – не само за тяхната страст и лидерство през последните 14 дни, но и за тяхното насърчение, подкрепа и напътствия, откакто започнах пътя си към кметството.

Казаха ми, че сме спечелили изборите днес с голяма разлика, и съм убеден, че ще спечелим и през ноември. Тогава ще съберем най-добрия екип, който този град някога е виждал, като се надявам в него да влязат много хора, които са работили в сегашната администрация. Ако работим заедно, ще продължим да движим Ню Йорк напред.

И никога няма да мога да благодаря достатъчно на 3000-те доброволци, които помогнаха за този огромен успех на кампанията. Те бяха нашата конкурентна сила: тези страстни вярващи в един по-добър Ню Йорк, които предложиха времето си, за да събират подписи, да разпространяват литература и да предлагат напътствия – да работя в кампанията заедно с майка ми, сестра ми, дъщеря ми и бившата ми съпруга всеки ден Едно от най-удовлетворяващите преживявания, които някога съм имал. Ако имаше един страх, който изпитвах през последните четири месеца, то той беше, че ще ги подведа.

Освен това днешните неуспели кандидати са в съзнанието ми. Сега разбирам колко много усилия се полагат, за да се кандидатираш за поста, и мога да си представя колко сърцераздирателно трябва да е да бъдат унищожени нечии надежди. Оценявам любезността и съветите им по време на кампанията и ще се обръщам към тях за бъдещи предложения и помощ.

През изминалите 14 дни вниманието ни беше насочено към скръбта – и взаимното изцеление. Не сме искали гласове и не сме обсъждали политиката. Занимавахме се със ситуация, която изисква незабавно внимание. До общите избори обаче остават само няколко седмици. Ние също ще проведем кампания, основана на предложения и решения.

Имам подробни планове за подобряване на образованието, обществената безопасност, транспорта и жилищното настаняване. Обсъждал съм икономиката ни и критичната необходимост от възстановяване на финансовата ни индустрия. През следващите две седмици ще разкрия стратегия за икономическо развитие. И преди съм отбелязвал, че вярвам, че градът ни е на прага на нов, по-добър период. Няма да можем да се върнем назад. Просто нямаше да е същото, ако го нямаше Ню Йорк.

Градът ни се намира на разклонение; сега е моментът да направим крачка назад и да оценим огромното предизвикателство, което ни очаква. Изведнъж това, от което се нуждае Ню Йорк, се е променило – и то радикално. Ние оцеляхме след катастрофата, но сега трябва да започнем проект за преустройство, който не прилича на никой друг.

На 6 ноември на избирателите ще бъде зададен този въпрос: Кой има знанията, опита и постиженията, за да се справи с огромната задача да възстанови и тласне напред града ни? През предходните 20 години създадох компания, в която в момента работят 8000 души. Намирал съм цели, вземал съм трудни решения, спазвал съм срокове и съм изпълнявал обещания. Успехът на моята компания е изграден върху основата на свършената работа. Това са качествата, необходими за преодоляване на настоящите проблеми, включително колосалната реконструкция и западащата икономика.

Бях подготвен за този труден момент от предишния си опит.

Преживяхме една ужасна катастрофа, с твърде много възпоменателни церемонии и болезнени спомени. Агонията и мъката ще продължат още дълго време и ние в никакъв случай не можем да изоставим отговорността си към тези, които са загубили близките си. Трябва обаче да помним, че не можем да гледаме назад към нашия град. Не можем просто да си пожелаем времето преди 11 септември. Ню Йорк не е място, където трябва да се “оправяте”. Терористите няма да бъдат победени.

Никога не сме били по-обединени, отколкото сега. Време е да погледнем напред: да използваме досегашните си постижения като трамплин. Вземете днешните планове за действие и плановете за утрешния ден и ги комбинирайте. Трябва да направим нещо повече от това да говорим за отговори; трябва да действаме. Само застъпничеството е недостатъчно. Трябва да предоставим значителна и видима помощ на хората.

Включих се в тази надпревара, защото исках да променя нещо, а събитията от последните няколко седмици допълнително подхраниха ентусиазма ми за тази позиция. Сега не е моментът да се върнем към предишните правила, колкото и добронамерени да са били те. Започваме от нулата. И за разлика от миналото, ще трябва да мислим като предприемачи, да бъдем изобретателни, да очакваме резултати и да не се обвързваме с политиката.

Имаме сериозни проблеми, но сме добре подготвени да ги разрешим. Всеки ден ще бъде по-добър от предишния, ако се съсредоточим, сътрудничим си, бъдем практични и работим усърдно. Тази вечер трябва да имаме парти, но ще започнем от утре: – “Да се захващаме за работа”, казва Ню Йорк.

Споделете това :

Последни публикации

Категории